Besöka & utforska

Hitta alla smultronställen

Om en stad kunde förknippas med en doft skulle Sala vara hembakta bullar. Det är den där småstaden där folk pratar med varandra när de ses på gågatan. Där man hälsar på sina grannar över staketet. Tänk på staden som ett smörgåsbord – och du är inbjuden att ta för dig.

Vad händer i Sala

Från konserter till kanotpaddling. Historie-expeditioner till hästridning. Lekplatsskoj till lajv. Folkmusik till fisketurer. Getyoga till gruv-sightseeing. Vernissage till vandringsäventyr. Slöjdcafé till sportevenemang. Lopp till loppis. Mountainbiking till minigolf. Mopedträffar till musikaler. Ja, du fattar. I Sala händer alltid någonting.

Salas stolthet – Sala Silvergruva

Välkommen till Sala Silvergruva, där äventyret går hand i hand med historiens andetag! För de små upptäckarna väntar spännande äventyr och mysterier djupt inom gruvans mystiska gångar. Barnfamiljer kan följa i gruvarbetarnas fotspår och utforska den fascinerande världen under jorden, där varje steg är som en resa genom tid och rum. För de som brinner för historiens väv av berättelser bjuder Sala Silvergruva på en levande skildring av gruvdriften och dess betydelse för Sala och Sverige.

Hälsodestination Svartådalen – Källan till kraft och energi

Söker du upplevelser långt från stress och bullrande trafik? Kom till Svartådalen där du finnar allt från uppfriskande naturupplevelser och kreativa aktiviteter till harmonisk närvaro och sköna skratt bland både djur, natur och människor. Här finns källan till kraft och energi för både kropp och själ.

En destination för dig och kommande generationer

I Sala är hållbarhet en ledstjärna för vår turistdestination, med ett hjärta som klappar för både nutid och framtid. Vi vill bevara den vackra naturen och kulturarvet för kommande generationer och strävar efter att erbjuda dig ett besök som är lika ansvarsfullt som minnesvärt. Utforska Sala med insikten att varje upplevelse är en del av en större vision – en vision om att skapa en destination som är lika hållbar som den är oförglömlig. Utforska de verksamheter och besöksmål i Sala och resten av länet som ställer sig bakom vår vision.

Promenadstråket som länkar Sala med Sala Silvergruva

Sala kanal är en kombinerad vandrings- och cykelled på befintliga gång- och cykelvägar mellan Sala centrum och Sala silvergruva. Sala kanal-leden gör det lätt att ta sig till fots eller på cykel mellan Sala centrum och Sala silvergruva eller tvärtom.

Småstadscharm, butiker och mysiga caféer

Sala erbjuder en vacker miljö med närhet till det mesta. Här finns en charmig stadskärna med ett varierat utbud. Shoppa i Galleria Sala Torg med nationella kedjor och kända varumärken eller ströva på gågatorna och kika in i några av våra unika butiker. Sala stadssamverkan ger dig en bild av vad du kan förvänta dig.

Utvalda leder för dig som vill vandra, cykla och paddla

Upptäck Salas och Västmanlands fina natur genom vandring eller MTB. Från avslappnade familjevandringar och skogspromenader till adrenalinfyllda MTB-leder som Knektleden i historisk gruvmiljö, här möts du av en mångfald av möjligheter. Följ de sjöar, dammar och vattendrag som en gång gav energi till Sala Silvergruva och njut av historiens vingslag. Hitta idylliska platser för avkoppling, vindskydd och eldstäder eller läckra matställen längs vägen. På Trails of Västmanland har vi samlat utvalda leder och tips.

2024-07-27

Sommartips

Samlade sommarlovstips från Kultur & fritid

Läs mer

2024-07-27

Ljus på ljus

Andreas Eriksson, måleri

Läs mer

2024-07-27

Eva Andersson Akrylmålningar

Konstutställning

Läs mer

2024-07-27

Färnboparaden, på kvällen dans på Svedboäng

Färnboparaden på Gammelgården i Västerfärmebo kl. 13.00-17.00 och dans till PHs dansorkester på Svedboäng kl 21.00-01.00

Läs mer

2024-07-27

Övernattningsläger

Sala voltige och hästsportförening ordnar för andra året i rad olika voltigeläger alla åldrar.

Läs mer

2024-07-28

Sommartips

Samlade sommarlovstips från Kultur & fritid

Läs mer

2024-07-28

Övernattningsläger

Sala voltige och hästsportförening ordnar för andra året i rad olika voltigeläger alla åldrar.

Läs mer

2024-07-28

Öppen kyrka med kaffeservering i Kumla kyrka

Kumla kyrka är känd för sina rikliga och vackra målningar av Albertus Pictor daterade år 1482.

Läs mer

2024-07-29

Sommartips

Samlade sommarlovstips från Kultur & fritid

Läs mer

2024-07-30

Sommartips

Samlade sommarlovstips från Kultur & fritid

Läs mer